LA HISTÒRIA DEL RAINBOW WARRIOR, és un meravellós conte que explica la història d'aquest vaixell i tot el que va fer.
Editat per Kalandraka Editora 2015
(s'ha utilitzat paper fet amb fusta procedent de boscos i plantacions amb els estàndars ambientals més alts i garanteix una expotació dels recusos sostenibles amb el medi ambient i beneficiosa per les persones).
Construït el 1955 amb el nom de Sir William Hardy. Va ser la primera nau elèctrica dièsel fabricada al Regne Unit.
Al 1978 GREENPEACE el va reconvertir en un vaixell activista per defensar la natura. Va lluitar per la vida de les balenes a Islàndia, va evitar la massacre de milers de foques grises a les illes Orkney, va denunciar l'abocament de 5000 barrils de residus reactius a alta mar, va fer protestes a la costa californiana contra la incineració de residus tòxics al mar, va fustrar davant les costes japoneses la pesca de xarxes de deriva, va protestar al golf de Mèxic per l'abocament de residus tòxics a l'oceà, va traslladar als habitants de l'atol de Rongelap, a les illes Marshall afectats per radiació a causa de les proves nuclear franceses... Això el va portar a la seva destrucció...
Al 10 de juliol de 1985, mentre la nau fondejava a la badia neozelandesa d'Auckland, hi van esclatar dues càrregues explosives. Hi va morir el fotògraf portuguès Fernando Pereiro, membre de Greenpeace. El responsable va ser el servei secret francès.
El vaixell va ser reflotat, però no van aconseguir reparar-lo. El 1987 va ser transportat a les Illes Cavalli, a la badia Matauri, on va ser enfonsat per convertir-lo en un escull artificial.
El van anomenar RAINBOW WARRIOR per una profecia
dels indis Cree que diu així:
"Arribarà el dia en que els ocells cauran del cel, els animals dels boscos moriran, el mar ennegrirà i els rius correran enverinats.
Aquest dia, els homes de totes les races i pobles s'uniran, prendran el nom dels guerrers de l'arc de Sant Martí i lluitaran contra la destrucció de la Terra"
Aquí, alguns dels nenes i nenes que van participar en la creació del mural, amb les 10 espècies marines que actualment corren més perill d'extinció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada