Pàgines

divendres, 2 d’octubre de 2020

CENTENARI DE GIANNI RODARIAquest any és el centenari de Gianni Rodari, un mestre de la literatura infantil i juvenil recordat per la seva imaginació desbordant i les seves tècniques creatives a l’hora d’impartir les classes. L’autor, va néixer el 1920 a la ciutat d’Omegna, al Piemont, i va morir el 1980 a Roma.

Escriptor, pedagog i periodista Gianni Rodari va dedicar la major part de la seva obra als nens. Després de la Segona Guerra Mundial i en plena Guerra Freda, Rodari va convertir l'educació en un instrument ric en humanitat i fantasia.

Si llegim a Rodari, descobrirem que no només és ell l'escriptor, sinó que en cada activitat que proposa, convida als lectors i lectores a escriure i imaginar les seves pròpies avientures.

Per aquest motiu, a la Biblioteca Joan Miró i a la Biblioteca Miramar us hem preparat un programa que durem a terme els mesos d'octubre i novembre, per a donar a conèixer aquest escel.lent escriptor.
Començarem amb una petita mostra dels llibres que tenim a les biblioteques de l'autor. Alguns d'aquests llibres són primeres edicions que es van fer en català.

Aquí us deixem una imatge del racó on es podran veure i llegir els llibres, ja que de moment, només podran ser llegits en sala mentres no s'acabi l'exposició.


A l'octubre, la podreu veure a la Biblioteca Joan Miró
i al novembre a la Biblioteca Miramar.


 

Com que encara no podem fer sessions de contes presencials a la Biblioteca, haureu d'estar atents a les nostres xarxes socials, perquè cada setmana, anirem fent alguna coseta relacionada amb Gianni Rodari.

Esperem que gaudiu dels contes i les activitats proposades i que tot això serveixi per descobrir al magnífic Gianni Rodari!